Vad är jobbmatchningsakuten.se?

Jobbmatchningsakuten.se är en mötesplats för företag i Jönköpings län som på olika sätt har påverkats av coronaepidemin. Här kan företag med överskott respektive brist på personal hitta varandra och finna lösningar som är till ömsesidig nytta. Likaså kan företag som har ledig kapacitet hitta uppdrag som kanske inte alls ligger inom ordinarie verksamhet, men som gör det möjligt att ta sig igenom krisen.  

Vem står bakom tjänsten?

Region Jönköpings län äger och administrerar tjänsten som ett led i sitt regionala utvecklingsansvar i länet. 

Vilka tjänster kan jag få hjälp med?

Webbplatsen innehåller följande tjänster:

  • Vi kan ta uppdrag. Om ditt företag har ledig kapacitet kan du berätta vilka uppdrag  företaget skulle kunna hjälpa till med, även sådant som företaget normalt inte arbetar med.
  • Vi har tillgänglig personal. Om du just nu har mer arbetskraft än du behöver kan du tala om det för andra företag som har behov av arbetskraft. Kanske kan din personal vara lösningen. 
  • Vi söker personal. Om ditt företag har fått ett ökat behov av arbetskraft kan du informera om att du söker personal.

Kostar det något att använda tjänsten?

Nej, tjänsten är kostnadsfri.

Kan alla företag använda tjänsten?

För att vi ska kunna publicera din annons på jobbmatchningsakuten.se måste företaget vara momsregistrerat, arbetsgivarregistrerat och inneha F-skattsedel. Se de fullständiga villkoren för tjänsten.

Kan även privatpersoner använda tjänsten?

Privatpersoner kan inte annonsera på webbplatsen, men får givetvis ta del av innehållet. 

Hur gör jag för att lägga ut en annons?

Det finns tre olika val: ”Tar uppdrag”, ”Erbjuder personal” och ”Söker personal”. Klicka på den knapp som beskriver ditt företags behov och fyll i formuläret. När du är klar klickar du på ”Skicka”.  

Jag kan inte se att min annons har publicerats. Vad beror det på?

Alla annonser granskas av oss innan publicering. Hur lång tid det tar beror främst på hur stort inflödet är av nya annonser.  Om din annons inte stämmer överens med webbplatsens syfte eller företagskravet ovan kommer den inte att publiceras. I så fall underrättar vi dig. 

Hur länge syns min annons?

Publicerade annonser syns på webbplatsen i 3 veckor. Vill du att den tas bort tidigare kan du göra det själv. Vill du att den ska ligga kvar längre meddelar du oss det på jobbmatchningsakuten@rjl.se

Hur länge kommer jobbmatchningsakuten.se finnas kvar?

Det beror på hur coronakrisen utvecklar sig. Enligt senaste beslutet finns webbplatsen tillgänglig till den 30 september. Därefter tas beslut om eventuell förlängning.